Positie van Alflen niet onder druk bij FC Utrecht

11 februari 2015, 15:07

Voor FC Utrecht staat komende zondag een cruciaal duel op het programma. De Domstedelingen spelen thuis tegen FC Dordrecht en hopen af te rekenen met een slechte reeks. De positie van trainer Robby Alflen komt steeds meer onder de druk te staan, maar algemeen directeur Wilco van Schaik stelt dat zijn positie niet ter discussie staat.

"Natuurlijk voel ook ik dat FC Utrecht in een hectische periode zit. Ik ben niet gek. Ik heb drie en een half jaar in betrekkelijke rust gewerkt en nu is het anders. Dat hoort ook bij FC Utrecht", zegt Van Schaik in het Algemeen Dagblad. "Maar we werken in feite gewoon vooral met vertrouwen toe naar de thuisbeurt tegen Dordrecht. We komen uit een lastige periode, hebben er door alles wat er is gebeurd twee mindere wedstrijden opzitten tegen PEC Zwolle en Willem II. De ontmoeting met PSV - en dan vooral de goede periode in de tweede helft - gaf iedereen echter wel het gevoel dat we de draad weer opgepakt hebben", aldus de Utrecht-directeur.

In de eigen Galgenwaard, waar dit seizoen al zes keer verloren werd, wist Utrecht nog maar één punt te halen in het nieuwe jaar. "Toch is er geen paniek, nee. We weten ook wel dat het ons aan genoeg goals en punten ontbreekt. En dat we thuis ondermaats presteren. Maar we kennen de oorzaak. Van onze aanvallers heeft Tommy Oar acht van de 22 wedstrijden gemist, Edouard Duplan en Ruud Boymans ieder twaalf stuks. Danny Verbeek heeft pas drie keer meegedaan en Kristoffer Peterson mist nu weer zo'n zes duels. Dat heeft ons ontegenzeggelijk sportief getroffen. Qua balbezit en scoringskansen staan we in de top- 5, top-6", weet Van Schaik.

Mocht Utrecht niet winnen van Dordrecht, dan heeft dat voor Alflen nog geen fatale consequenties. In maart praat Utrecht 'gewoon' met de coach over een eventuele langere samenwerking. Ondertussen moeten de prestaties wel beter worden, geeft Van Schaik aan. "We evalueren wekelijks, dat zal ook volgende week het geval zijn. Voor ons is Dordt-thuis echt een wedstrijd in een serie waarin het moet gebeuren. Natuurlijk hadden we gehoopt dat het sportief al beter zou lopen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen