Topklasser Spakenburg gaat vrijuit in dopingzaak

11 februari 2015, 13:10

SV Spakenburg kan opgelucht ademhalen. De Dopingautoriteit heeft het onderzoek naar het vermeende dopinggebruik van de zaterdagtopklasser in de seizoenen 2011/2012 en 2012/2013 afgerond en is tot de conclusie gekomen dat er wel degelijk doping aanwezig was in de kleedkamer, maar dat er onvoldoende bewijs is voor het gebruik van verboden middelen. Zodoende gaat de amateurclub vrijuit in de zaak.

Tijdens het onderzoek van de Dopingautoriteit kwam aan het licht dat de stof methylhexanamine in de Spakenburgse kleedkamer aanwezig is geweest, maar het daadwerkelijk gebruik van de stof door één of meerdere spelers kan niet bewezen worden. Dat geldt ook voor de betrokkenheid van iemand van de begeleiding en/of het bestuur van de club bij de verstrekking van het middel. Zodoende wordt er geen tuchtrechtelijke procedure opgestart tegen Spakenburg.

De Dopingautoriteit heeft de KNVB aanbevolen om meer aandacht te besteden aan de preventie van en voorlichting over dopinggebruik in het amateurvoetbal, zo meldt de bond. "Doping in het voetbal moet namelijk bestreden worden in het belang van een eerlijke, integere sport en de gezondheid van de voetballers."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen