Allegri en Garcia niet blij met punt in Serie A-kraker

2 maart 2015, 23:53

Juventus speelde maandag met 1-1 gelijk bij naaste achtervolger AS Roma en nam daarmee een voorschot op de 31ste landstitel, aangezien de voorsprong van negen punten intact bleef. Toch vertrekt coach Massimiliano Allegri met een baalgevoel uit Rome.

"Het is een stap in de goede richting, maar gezien het wedstrijdverloop hadden wij het beter moeten doen. We hebben slecht gespeeld in de laatste twintig minuten", mopperde Allegri na afloop bij Sky Sport Italia. Juventus liet AS Roma het spel maken, maar gaf lange tijd geen kans weg. In de 64ste minuut kwam het zelfs op voorsprong door een rake vrije trap van Carlos Tevez, kort nadat AS Roma-verdediger Vassilis Torosidis zijn tweede gele - en dus rode - kaart had gekregen. Door een eigen goal van Claudio Marchisio werd het toch nog 1-1. "We gaan met een heel slecht gevoel naar huis. Het klopt dat negen punten een mooie marge is, maar we moeten ook weer eens uitwedstrijden gaan winnen. Dat hebben we al drie keer op rij niet gedaan. Het wordt niet makkelijk voor Roma, maar er zijn nog veel punten te halen."

Hoewel zijn ploeg ruim een uur niets klaarspeelde, terwijl het wel veel balbezit had, vond AS Roma-coach Rudi Garcia dat zijn equipe meer had verdiend dan één punt. "Onze reactie na de rode kaart en tegengoal was fantastisch. We hebben laten zien dat we nog springlevend zijn en karakter hebben", stelde de Fransman. "Vol geloof hebben we Juventus tot het einde onder druk gezet, maar helaas hebben we geen tweede doelpunt kunnen maken. Deze verdienden we wel, op basis van ons spel in het laatste half uur."

Garcia: "Of we nog kans hebben op de titel? Er zijn nog dertien duels te gaan, maar zoals ik al langer zeg, moeten we proberen de tweede plaats te verdedigen. Dat hebben we vandaag ook gedaan, onze voorsprong op de nummer drie is met één punt gegroeid. En het zijn van een goede tweede is de enige manier om de nummer één aan te vallen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen