Blatter: "Geef Afrika waardering en respect die het verdient"

2 april 2015, 17:55

FIFA-voorzitter Sepp Blatter roept op tot respect voor Afrika. De 79-jarige Zwitser gaat bij de FIFA-presidentsverkiezingen eind mei voor zijn vijfde termijn als preses van de mondiale voetbalfederatie en heeft naar verluidt de steun van de Afrikaanse voetbalbond CAF. Komende week woont Blatter een congres van die organisatie bij.

"We moeten de Afrikaanse voetbalwereld de waardering en het respect geven die het verdient", schrijft Blatter in zijn column voor het FIFA-magazine. "De vernieuwende skills en technische finesse van de Afrikaanse teams behoren tot de leukste dingen op het WK. Hiervoor moeten we de credits geven aan CAF-preses Issa Hayatou. Met zijn wijsheid en instinct in de wereld van sport en politiek is hij erin geslaagd om dit grote continent bij elkaar te houden ondanks de taalkundige, etnische en culturele verschillen. De kracht van voetbal is in Afrika misschien nog wel groter dan in de rest van de wereld, want het symboliseert iets gemeenschappelijks voor de mensen, landen en stammen."

Blatter heeft bij de FIFA-presidentsverkiezingen concurrentie van Michael van Praag, Luis Figo en prins Ali Bin Al Hussein van Jordanië.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen