Van der Vlag (37) debuteert: "Ontzettend blij en trots"

8 mei 2015, 19:30

Peter van der Vlag maakt komende zondag, op 37-jarige leeftijd, zijn debuut in de Eredivisie. De doelman verdedigt het doel van FC Groningen tegen PEC Zwolle, een herhaling van de bekerfinale (2-0 winst). Normaal gesproken is Sergio Padt de keeper van de noorderlingen, maar mede omdat er voor de club niets meer op het spel staat, wordt Van der Vlag zijn vuurdoop op het hoogste niveau gegund.

"Ik ben natuurlijk ontzettend blij en trots, want ik heb dit seizoen het hele jaar voor iedereen klaar gestaan en nu doet men wat terug voor mij. Sergio Padt en ik hebben een goede band en ik probeer hem zoveel mogelijk tips en vertrouwen te geven", aldus Van der Vlag op de clubwebsite. Hij heeft er zin in. "Het mag van mij al wel zondag zijn. Ik denk dat verschillende jongens het nog wel prettig vinden dat er een dag tussen zit, maar het kan mij niet snel genoeg gaan."

"Ik had het al in mijn achterhoofd toen Sergio Padt met het verzoek bij me kwam", vult coach Erwin van de Looi aan. "Sergio heeft dit seizoen een goede ontwikkeling doorgemaakt en voelt zich ongelooflijk gesteund door Peter van der Vlag. Die houdt hem scherp, geeft hem op z'n donder als dat nodig is en bovendien heel veel vertrouwen richting de wedstrijden. Het is een grote blijk van waardering en ik heb Sergio's verzoek daarom ook ingewilligd."

FC Groningen heeft naar aanleiding van de gewonnen bekerfinale een paar mooie dagen achter de rug, Van de Looi: "Het is een open deur als ik zeg dat het een bewogen week was, een mooie week met de finale, een enorme happening, de ontlading en de fantastische huldiging. Geweldig om mee te maken. Ik heb zelf heel erg genoten van alle festiviteiten, maar het was donderdagochtend ook weer mooi om op het veld te staan en zondag weer een wedstrijd te spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen