WK's van 2018 en 2022 blijven in Rusland en Qatar

27 mei 2015, 12:28

Er zal geen nieuwe stemprocedure komen voor de WK's van 2018 en 2022, die tot verbazing van vriend en vijand toebedeeld werden aan respectievelijk Rusland en Qatar. FIFA-woordvoerder Walter De Gregorio liet woensdagochtend in een persconferentie, die naar aanleiding van de invallen en arrestaties bij de wereldvoetbalbond georganiseerd werd, weten dat de mondiale toernooien 'gewoon' in Rusland en Qatar gehouden zullen worden.

"De wereldkampioenschappen van 2018 en 2022 zullen gewoon plaatsvinden in Qatar en Rusland. Daar ga ik verder niet over speculeren", dat waren de woorden die De Gregorio sprak tijdens de persconferentie. Er was het afgelopen jaar veel verontwaardiging over de omstreden WK-toewijzingen, de wijze waarop dit gebeurde en de manier waarop de FIFA omsprong met het onderzoek naar mogelijke corruptie in de toewijzingen.

De Zwitserse justitie is een eigen onderzoek gestart naar de toewijzing van de twee WK's. Dat onderzoek staat los van het onderzoek dat de Amerikaanse FBI doet naar corruptie bij de FIFA, waarvoor zes officials zijn aangehouden. Het onderzoek van de Zwitserse autoriteiten is volgens De Gregorio resultaat van de aangifte die de FIFA zelf in november heeft gedaan, naar aanleiding van het onderzoek van de Amerikaanse jurist Michael Garcia.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen