Blazer lijkt kroongetuige in omkoopschandaal FIFA

27 mei 2015, 16:04

Het lijkt erop dat Chuck Blazer de spil in het onderzoek naar het omkoopschandaal rond de FIFA is. Er werden woensdagochtend diverse acties ondernomen door de Zwitserse justitie, waaronder de arrestatie van meerdere officials van de wereldvoetbalbond, en diverse internationale media stellen dat een schuldbekentenis van Amerikaan het startschot heeft gegeven voor het speurwerk van de FBI.

Blazer is voormalig lid van het dagelijks bestuur van de FIFA en trad in 2013 af, terwijl er een onderzoek van de FIFA en de FBI naar hem liep. Na zijn vertrek bekende hij schuldig te zijn geweest aan onder meer omkoping, belastingontduiking en witwassen. De New York Daily News trad een tijdje terug met informatie over zijn betrokkenheid in het corruptieschandaal naar buiten.

De Amerikaan zou de FBI na zijn bekentenis hebben geholpen om andere verdachten op te sporen. Het is niet duidelijk of er een deal gesloten is tussen beide partijen. Mogelijk ontloopt Blazer een celstraf, in ruil voor zijn medewerking.

Blazer zou onder meer FIFA-officials hebben uitgenodigd voor bijeenkomsten en vervolgens hebben opgenomen met een geheim microfoontje, die in zijn sleutelhanger zat.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen