Hamburger SV blijft na Houdini-act in de Bundesliga

1 juni 2015, 21:33   Bijgewerkt: 1 juni 2015, 23:40

Er is een zeer diepe zucht van opluchting te horen in Hamburg. Een inktzwarte dag voor Hamburger SV is, voor het tweede jaar op rij, ternauwernood uitgebleven. Die Rothosen keken maandagavond, na een 1-1 gelijkspel in de heenwedstrijd, na negentig minuten spelen tegen een 1-0 achterstand aan tegen Karlsruher SC, maar een doelpunt in de blessuretijd en een treffer in de verlenging zorgde ervoor dat de eerste degradatie uit de Bundesliga van HSV voorkomen werd: 1-2.

Daar zag het lange tijd niet naar uit. Bij het ingaan van de blessuretijd stond de ploeg van coach Bruno Labbadia nog met 1-0 achter, een stand die degradatie naar de 2.Bundesliga zou betekenen. Toen was daar opeens Marcelo Díaz, die in de toegevoegde minuten een vrije trap over het muurtje van Karlsruher wist te krullen en voor de bevrijdende 1-1 zorgde. In de extra tijd zorgde de voor Ivica Olic ingevallen Nicolai Müller voor de allesbeslissende 1-2. Zodoende had een desastreus seizoen toch een goed einde voor HSV.

Het treffen tussen Karlsruher, dat na zes jaar afwezigheid wilde terugkeren in de Bundesliga, en HSV was een echte degradatiekraker, tussen twee ploegen die moeite hadden om niet te bezwijken onder de druk. Toch was het duidelijk dat Karlsruher minder te verliezen had dan HSV. De tweedeklasser loerde op de counter en kwam er meerdere keren vlijmscherp uit. Op deze manier wist de ploeg een kwartiertje voor het einde van de reguliere speeltijd te scoren. Na een slordigheidje van uitgerekend Van der Vaart schoof Reinhold Yabo de bal onder doelman René Adler door.

HSV stond aan het randje van de afgrond en had nog maar eventjes de tijd om te scoren en daarmee degradatie af te wenden. Het drama kwam steeds dichterbij, maar werd uiteindelijk voorkomen door de vrije trap van Diaz en de winnende goal van 'gouden wissel' Müller. Het was overigens wel verdiend, omdat met name Johan Djourou, Pierre-Michel Lasogga en Dennis Diekmeier namens HSV meerdere goede kansen om zeep hadden geholpen in het Wildparkstadion.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen