Van Praag: "FIFA-voorzitter? Uitgesloten, denk ik"

30 juni 2015, 09:52

Michael van Praag wordt niet de opvolger van Sepp Blatter als voorzitter van de FIFA. De Nederlander ging eerder dit jaar de strijd met Blatter aan, maar trok zich in aanloop naar de presidentsverkiezing terug als kandidaat. Blatter won deze verkiezing, maar kondigde kort daarna aan toch af te treden.

Van Praag gaat zichzelf niet nogmaals naar voren schuiven voor deze functie, laat hij weten. "Ik denk dat dat uitgesloten is, ja. Ik verwacht dat er vanuit het huidige FIFA-bestuur mensen zullen opstaan. Of misschien komt er wel iemand van buiten het voetbal. Ik wacht wel eventjes af, ik verwacht niet dat we in een situatie komen dat niemand het wil doen", liet hij maandagavond weten in het radioprogramma NOS Langs de Lijn.

Sinds maandag is Van Praag vice-voorzitter van de UEFA, de Europese voetbalbond. Deze benoeming staat los van zijn eerdere strijd tegen Blatter, benadrukt de 67-jarige Nederlander. "Die hele rally om FIFA-president te worden heeft hier eigenlijk helemaal niets mee te maken." De UEFA staat onder leiding van Michel Platini.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen