Arsenal laat kwakkelende Diaby na tien jaar vertrekken

1 juli 2015, 12:57

Na tien seizoenen scheiden de wegen van Arsenal en Abou Diaby. De club uit Londen heeft laten weten dat de Franse middenvelder geen nieuw contract krijgt en transfervrij op zoek kan naar een nieuwe werkgever. Diaby speelde sinds januari 2006 voor Arsenal, hij kwam destijds over van AJ Auxerre.

Diaby ontwikkelde zich aanvankelijk prima bij Arsenal en presteerde met name in het seizoen 2009/2010 uitstekend, hij speelde die jaargang veertig officiële wedstrijden en scoorde zeven keer. Het leverde hem een plekje in de Franse selectie voor het wereldkampioenschap van 2010 op, maar daarna ging het bergafwaarts. Diaby kreeg te maken met diverse blessures en kwam de laatste jaren nauwelijks aan spelen toe.

In totaal speelde Diaby 180 wedstrijden voor Arsenal, waarin hij negentien keer wist te scoren. Naast de 16-voudig Frans international verlaten ook Jack Jebb, Austin Lipman, Brandon Ormonde-Ottewill en Josh Vickers, spelers uit de eigen opleiding, Arsenal. De vier krijgen eveneens geen nieuw contract aangeboden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen