FIFA-sponsor Visa: Blatter moet geen rol meer spelen

24 juli 2015, 09:34

In navolging van vele anderen roept ook FIFA-sponsor Visa dat er een onafhankelijke commissie aangesteld moet worden voor het doorvoeren van de hervormingen binnen de wereldvoetbalbond. Charles Scharf, de ceo van het creditcardbedrijf, heeft in een verklaring laten weten dat het niet zo moet zijn dat scheidend voorzitter Sepp Blatter zich mag bemoeien met de hervormingen.

Blatter kondigde begin juni, vier dagen na het winnen van de presidentsverkiezingen, zijn vertrek bij de FIFA aan. Aangezien de volgende verkiezing pas op 26 februari 2016 gehouden zal worden, kan de 79-jarige Zwitser zich ontfermen over de hervormingen binnen de wereldvoetbalbond. Dat vindt Visa maar niets, wegens de omkoop- en corruptieschandalen binnen de FIFA. "De reacties op de schandalen zijn ontoereikend, de FIFA laat nog steeds zien dat het zich niet goed bewust is dan de ernst van de situatie", aldus Scharf.

"Wij streven na om te voldoen aan de hoogste standaarden en zoeken partners die dezelfde instelling hebben. Ik denk niet dat dit bij de FIFA momenteel het geval is", vervolgt de directeur van Visa, een belangrijke sponsor van het mondiale voetbalorgaan.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen