FC Porto slaat aanval van Benfica af in harde topper

Jw
20 september 2015, 22:58   Bijgewerkt: 21 september 2015, 00:13

FC Porto heeft zondagavond de topper in de Primeira Liga gewonnen. Benfica ging met 1-0 onderuit tegen de koploper, waardoor het gat tussen de twee rivalen oploopt tot vier punten. André André kroonde zichzelf tot matchwinner.

Bij FC Porto speelde Iker Casillas een belangrijke rol in de eerste helft. De oud-doelman van Real Madrid voorkwam dat Benfica op voorsprong kwam door twee kopballen van Luisão en Kostas Mitroglou te keren. Na de rust was het de beurt aan Julio César, de eveneens zeer gelouterde doelman van Benfica. Hij keerde een inzet van Vincent Aboubakar, die al zes keer scoorde dit seizoen. 

Het duel leek door de reddingen van de doelmannen uit te lopen op een gelijkspel, maar André André bracht FC Porto vlak voor tijd in extase. Hij klopte César na slim werk van teamgenoot Silvestre Varela. De kraker tussen FC Porto en Benfica, in Portugal 'O'Classico' genoemd, werd verder gekenmerkt door veel harde overtredingen. Zo werden er acht gele kaarten uitgedeeld, netjes verdeeld over beide ploegen. 

[photo,92413,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen