'Volkswagen gaat minder geld pompen in Wolfsburg'

8 oktober 2015, 10:15

De perikelen bij het bedrijf Volkswagen lijken flinke consequenties te gaan hebben voor VfL Wolfsburg, waar de autofabrikant nauw aan verbonden is als (shirt)sponsor. Door het dieselschandaal dat speelt bij het concern, wordt de financiële bijdrage aan de Bundesliga-club waarschijnlijk flink gereduceerd. Dat melden diverse Duitse media, waaronder Bild.

Volkswagen is voornemens om het voor Wolfsburg beschikbare bedrag flink terug te schroeven. Niet onlogisch, aangezien het concern volgens experts ongeveer 46 miljard euro verliest door het schandaal. "We keren elk dubbeltje om en kijken hierbij ook naar de sportuitgaven", zegt topman Matthias Müller tegen de Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Per jaar strijkt Wolfsburg ongeveer 100 miljoen euro op door Volkswagen, dat dit bedrag naar verluidt met 20 miljoen euro wil verlagen. "Het moge duidelijk zijn dat wij ook een rol gaan spelen in het verhaal, maar we maken ons voorlopig niet te veel zorgen", aldus sportief directeur Klaus Allofs van Wolfsburg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen