Munsterman: "Twente en Barcelona aan elkaar gewaagd"

10 november 2015, 23:22

Met een, voor Nederlandse begrippen, recordaantal van dik 14.000 toeschouwers in de Grolsch Veste spelen de vrouwen van FC Twente woensdag het eerste deel van het tweeluik met FC Barcelona in de achtste finales van de Champions League.

"Heel bijzonder", zegt Marthe Munsterman tegen RTV Oost over de grote belangstelling van het publiek. "Er komen echt mensen uit het hele land. Dat ze allemaal voor ons komen is wel heel speciaal. Ik denk dat het feit dat we Bayern München hebben verslagen heel veel indruk heeft gemaakt. En we hebben natuurlijk veel reclame gemaakt voor de wedstrijd, dat heeft ook wel meegeholpen."

FC Twente stuntte in de vorige ronde met een zege op Bayern München, de ploeg van Vivianne Miedema. Het geeft Munsterman vertrouwen voor de krachtmeting met FC Barcelona. "Bayern is wereldtop, maar ik denk dat wij echt gewaagd zijn aan Barcelona en dat het een 50/50-wedstrijd wordt. We bereiden ons nu ook op een andere manier voor op deze wedstrijd; we gaan veel meer uit van onze eigen kracht. En dat maakt het alleen maar des te leuker."

"De vrouwen van Barcelona hebben dezelfde filosofie als de mannen: ze willen heel graag voetballen. Maar wij hebben ook een voetballende ploeg, dus ik denk dat het daarom een heel leuke wedstrijd gaat worden", besluit Munsterman.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen