Advocaat: "Platini blijft vastberaden kandidaat voor verkiezing"

12 november 2015, 16:28

Michel Platini blijft kandidaat voor de FIFA-presidentsverkiezing op 26 februari 2016, ook al ontbreekt zijn naam op de kandidatenlijst die eerder vandaag (donderdag) werd gepubliceerd. De Fransman zit momenteel een schorsing van negentig dagen uit omdat hij in 2011 een omstreden betaling ontving van de eveneens geschorste FIFA-voorzitter Sepp Blatter.

Platini tekende op 10 oktober beroep aan tegen zijn schorsing, maar de beroepscommissie van de FIFA heeft hier nog altijd geen uitspraak over gedaan. "De heer Platini is verbaasd dat de beroepscommissie nog altijd geen beslissing heeft genomen. Deze verrassende traagheid staat in schril contrast met de urgentie die de ethische commissie aanhaalde om de voorlopige sanctie te rechtvaardigen", citeert het ANP de advocaat van Platini.

Sjeik Salman bin Ebrahim Al Khalifa, Gianni Infantino, prins Ali Bin Al-Hussein, Jérôme Champagne en Tokyo Sexwale zijn de vijf namen op de kandidatenlijst voor de FIFA-presidentsverkiezing. Platini is vastberaden ook nog op die lijst te komen. "De kandidatuur van de heer Platini voor de presidentsverkiezing van de FIFA wordt na zijn schorsing (die op 5 januari afloopt, red.) doorgelicht. Zijn kandidatuur is dus absoluut niet afgewezen. De heer Platini blijft een vastberaden kandidaat voor het FIFA-voorzitterschap", besluit zijn advocaat.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen