Blind: "Voelt nu niet goed om over opstellingen te praten"

16 november 2015, 19:07

Danny Blind heeft er veel respect voor dat de Duitse nationale ploeg geen streep heeft gezet door het oefenduel met Oranje van dinsdag. Die Mannschaft speelde vrijdag in Parijs, ten tijde van de aanslagen, een oefeninterland tegen Frankrijk. "De Duitse voetbalploeg heeft een emotioneel weekend achter de rug, dat weten we allemaal", zei Blind op de persconferentie. Hij had door de gebeurtenissen in Parijs geen zin om over opstellingen of tactieken te praten.

Blind is blij dat het oefenduel, waarbij het sportieve belang naar de achtergrond is verdwenen, wel doorgaat. "We hebben er dan ook veel respect voor dat ze morgen toch willen spelen. En dat willen wij ook", zei Blind op de afsluitende persconferentie. "Ik ben vast niet de eerste die het zegt, maar ik vind dat we door deze wedstrijd te spelen een gebaar kunnen maken. Op de eerste plaats is het een gebaar naar de slachtoffers en nabestaanden. Naar het Franse volk. Maar het is ook een signaal in het kader van vrijheid, democratie en solidariteit. Juist sport heeft een verbindende kracht en die moeten we gebruiken."

Hij is zich bewust van het feit dat de wedstrijd van dinsdag overschaduwd wordt door 'Parijs'. "Het mag duidelijk zijn dat de sfeer rondom deze Duitsland-Nederland totaal veranderd is. Het voelt daarom ook niet goed om nu over systemen en opstellingen te praten. En ik hoop dat jullie er ook zo over denken. Wat nu telt is medeleven en verbondenheid. Deze wedstrijd is voor mij echt een 'vriendschappelijke' wedstrijd, in de letterlijke zin van het woord. Zoals de Duitsers het zeggen: Geen Test-Spiel, maar een Freund-schafts-spiel. En dat moet het worden, morgen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen