Silooy aan de slag in Dubai: "Het ontbreekt hier aan niets"

24 november 2015, 09:11

Tot zijn eigen verbazing vindt Sonny Silooy zichzelf ineens terug in de Verenigde Arabische Emiraten. De oud-Ajacied is per direct in dienst getreden bij Al Shabab uit Dubai, als coach van het team voor spelers onder 19 jaar. In De Telegraaf legt hij uit hoe de overstap tot stand gekomen is.

"Ik werd benaderd door Eric Viscaal, die bij deze club hoofd opleidingen is. Hij moest een vervanger zoeken voor Wilco van Buuren, die naar Saoedi-Arabië is vertrokken. Ik kwam donderdagnacht aan, stond vrijdag op het trainingsveld en zaterdag wonnen wij van Al Jazeera", aldus Silooy. "Er zit heel veel potentie in het team en ik hoef alleen het werk voort te zetten van Wilco, volgens de Hollandse school. We spelen hier 4-3-3, als dat niet zo was geweest had ik het ook niet gedaan. Er staat nu alleen een ander gezicht voor de groep."

Silooy heeft voor tien maanden getekend en kreeg meteen een appartement. "Het ontbreekt hier aan niets. De accommodatie en het veld zijn ook top. Ze doen hier alles om het je naar de zin te maken. Het is hier wat dat betreft beter dan bij heel wat Nederlandse clubs, die zogenaamd zo goed georganiseerd zijn."

Afgelopen zomer was Silooy als assistent-coach van Oranje actief op het EK onder 19.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen