Levenslang stadionverbod na fakkel gooien in kindervak

Ger
26 april 2016, 17:04

De gooier van de brandende fakkel tijdens de wedstrijd tussen NAC Breda en RKC Waalwijk op 8 april heeft een levenslang stadionverbod gekregen van beide clubs. Daarnaast is hij, samen met enkele andere misdragende toeschouwers, aangemeld bij de KNVB voor een landelijk stadionverbod.

De fakkel werd vanuit het vak met uitsupporters naar een deel van het stadion geworpen waar veel kinderen zaten. De vandalen werden al tijdens de wedstrijd aangehouden. "Dankzij de duidelijke beelden en de goede samenwerking tussen NAC Breda en RKC Waalwijk hebben we snel kunnen schakelen en de daders kunnen identificeren. Na overleg werd duidelijk dat we de dader die de fakkel heeft gegooid niet langer dan meerdere jaren konden weren middels een landelijk stadionverbod", aldus directeur Remco Oversier van RKC Waalwijk op de clubwebsite. "Wij wensen als club echter absoluut niet geassocieerd te worden met dergelijk wangedrag en hebben de dader daarom een levenslang lokaal stadionverbod opgelegd."

Naar aanleiding van het incident wordt het vangnet boven het vak voorafgaand aan de play-offs aangepast. Naast de opgelegde straffen hebben RKC en NAC contact gezocht met de getroffenen. Zij krijgen ter compensatie voor de schrik nog een verrassing van beide clubs.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen