Simeone drie duels geschorst door Spaanse voetbalbond

27 april 2016, 15:05

De Spaanse voetbalbond heeft Atlético Madrid-trainer Diego Simeone een schorsing van drie duels opgelegd. Dat naar aanleiding van een tweede bal die ogenschijnlijk in het veld werd gegooid door de oefenmeester.

Tijdens de wedstrijd tegen Málaga werd vlakbij de aanvaller van de tegenstander een extra bal binnen de lijnen gegooid. De scheidsrechter stuurde de coach daarop in de rust naar de tribune. In een verklaring na afloop gaf Simeone aan dat het een ballenjongen was die de bal gooide.

"Het moge duidelijk zijn dat de scheidsrechter de juiste beslissing heeft genomen door de regels te volgen. Hij deed wat hij moest doen, namelijk de trainer van het veld sturen. Het was een jongen naast ons die het deed, maar dat verandert er niets aan", waren de woorden van Simeone.

Naast de schorsing moet de keuzeheer een boete van drieduizend euro betalen. Atlético Madrid moet zelf duizend euro betalen voor het voorval. Simeone kan vanwege de schorsing alleen het laatste competitieduel vanaf de zijlijn bekijken, terwijl zijn ploeg volop in de strijd is voor het kampioenschap.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen