Crystal Palace roept hulp in van Engelse rugbycoach

Jw
28 april 2016, 21:35

Crystal Palace heeft een beroep gedaan op een trainer uit een andere sport. Eddie Jones, bondscoach van het Engelse rugbyteam, heeft de spelers van trainer Alan Pardew een motivatiespeech gegeven. De Premier League-club hoopt daarmee de selectie het laatste zetje te geven in de strijd tegen degradatie en de finale van de FA Cup.

"We zijn nog steeds niet veilig in de Premier League, dus er is nog werk te doen. Daarom heb ik Eddie Jones gevraagd of hij over zaken als verzaken en teamspirit kon praten", lichtte Pardew (foto) toe in Engelse media. De Australische trainer was vorig jaar op het WK Rugby bondscoach van Japan en nam daarna Engeland onder zijn hoede.

"Hij is met meerdere landen actief geweest op een WK, heeft een multiculturele persoonlijkheid en is erg inspirerend. Als mijn spelers zijn tips niet tot zich kunnen nemen, zijn we in de problemen", vervolgde Pardew. "We hebben een paar gemeenschappelijke vrienden. Jeremy Snape (sportpsycholoog bij Crystal Palace, red.) is er één van. Onze ideeën over hoe je het beste uit individuen en een team haalt komen met elkaar overeen. Ik probeer van hem te leren en zijn tactieken toe te passen op mijn team."

Crystal Palace staat op de zestiende plaats in de Premier League, acht punten verwijderd van de 'rode' streep. Sunderland en Norwich City, de naaste achtervolgers, hebben nog wel een wedstrijd tegoed. Op 21 mei neemt de middenmotor het in de finale van de prestigieuze FA Cup op tegen Manchester United.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen