Groningen naar play-offs, NEC en Vitesse niet

8 mei 2016, 16:57   Bijgewerkt: 8 mei 2016, 17:46

FC Groningen heeft zich geplaatst voor de play-offs om Europees voetbal. De equipe uit de Martinistad zegevierde zondag op de slotdag in de Eredivisie met 2-1 over Heracles Almelo, dat al zeker was van de play-offs, en dat was voldoende om plaatsing af te dwingen. NEC en Vitesse waren ook nog in de race voor het Europese ticket, maar schakelden zichzelf al uit met puntenverlies tegen Feyenoord (1-0 verlies) en FC Twente (2-2).

Groningen sluit het seizoen af op plek zeven, één plaats onder Heracles. Het betekent dat beide teams elkaar in de eerste ronde van de play-offs weer tegenkomen. De andere krachtmeting in de eerste ronde van de strijd om het Europese ticket gaat tussen FC Utrecht, dat in de race om plek vier met 1-3 verloor van AZ, en PEC Zwolle. Die club werd ondanks een 1-3 thuisnederlaag tegen kampioen PSV nog achtste.

Er kwam meermaals een Feyenoord-speler in een één-tegen-één-situatie met NEC-keeper Brad Jones, maar Dirk Kuyt was van hen de enige dit wist te scoren. De routinier werd in de 55ste minuut diep gestuurd door Rick Karsdorp, omspeelde de doelman en schoot de 1-0 binnen. Daarmee was het verschil gemaakt, maar ook daarna kreeg Feyenoord nog meerdere kansen om verder afstand te nemen van NEC.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen