Van Oostveen lijkt deze week nog bij KNVB te vertrekken

29 augustus 2016, 07:29   Bijgewerkt: 29 augustus 2016, 07:39

Het laatste uur van Bert van Oostveen als directeur betaald voetbal van de KNVB lijkt bijna geslagen te hebben. De bestuurder wordt al een tijdje fel bekritiseerd en zou deze week vertrekken bij de Nederlandse voetbalbond. Dat meldt het Algemeen Dagblad maandagochtend.

De ochtendkrant schrijft dat de KNVB een dezer dagen bekend zal maken dat de wegen van de bond en de directeur zullen scheiden. Van Oostveen had al een stuk minder (technische) verantwoordelijkheden bij de federatie, aangezien er met Hans van Breukelen een technisch directeur werd aangesteld. Taken als de aanstelling van een bondscoach behoren nu tot het pakket van de oud-doelman, en niet meer tot de werkzaamheden van Van Oostveen.

De 45-jarige Van Oostveen is al sinds 1996 verbonden aan de KNVB. De Amstelvener trad in 2010 aan als bestuursvoorzitter en directeur betaald voetbal bij de KNVB, als opvolger van Henk Kesler. Er is een aantal dossiers dat ervoor zorgt dat Van Oostveen veel kritiek over zich heen kreeg. Eerst was er de aanstelling van Guus Hiddink en de dubieuze doorschuif-constructie met de huidige bondscoach Danny Blind, daarna slaagde Oranje er niet in om zich te plaatsen voor het EK 2016. Tenslotte moest Van Oostveen het geregeld ontgelden in de zaak-FC Twente, wiens voorbestaan een tijdje in gevaar was wegens bestuurlijke wanpraktijken.

De timing van het vertrek van Van Oostveen is beroerd, aangezien het Nederlands elftal vandaag (maandag) bijeenkomt in Noordwijk, om zich voor te bereiden op de oefeninterland tegen Griekenland (donderdag 1 september) en de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden (dinsdag 6 september).

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen