Dankbare RvC respecteert besluit Van Oostveen

29 augustus 2016, 15:57

Namens de Raad van Commissarissen van de KNVB zegt Johan Lokhorst besluit van Bert van Oostveen om bij de KNVB te stoppen als bestuursvoorzitter en directeur betaald voetbal te respecteren. "We zijn Bert bijzonder erkentelijk voor zijn bijdrage aan het betaald voetbal."

"Zijn kennis, kunde en bestuurlijke vaardigheden, gekoppeld aan een tomeloze energie hebben ons veel gebracht", zegt Lokhorst namens de RvC in een persbericht van de KNVB. "Er is onder zijn leiding veel bereikt in een tijd van economische recessie en een snel veranderend voetballandschap. Los van financiële successen en zekerheid is in 6 jaar ook het politieke en maatschappelijke draagvlak sterk vergroot, steeg de stadionbezetting bij Oranje naar gemiddeld 90%procent, haalden we brons op het WK in Brazilië en mooie evenementen als het EK 2020 en EK vrouwen naar Nederland. Daarbij bieden onder meer de komst van de voetbalpiramide, het breed gedragen plan Winnaars van morgen en de KNVB campus als innovatie lab voldoende zekerheid voor de KNVB om vol vertrouwen naar de voetbaltoekomst te kijken."

De RvC heeft naar eigen zeggen al geanticipeerd op het vertrek van de bestuursvoorzitter. "De RvC zal daarom daarvoor de vereiste stappen zetten en de Centrale Spelersraad, de Ondernemingsraad van de KNVB en de Algemene Vergadering Betaald Voetbal op de hoogte stellen over de voorgenomen benoeming", stelt Lokhorst.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen