Clubs tackelen RvC KNVB; benoeming De Jong opgeschort

14 september 2016, 18:27

Een meerderheid van de eredivisieclubs heeft een gebrek aan vertrouwen in de Raad van Commissarissen (RVC) betaald voetbal van de KNVB uitgesproken. Reden hiervoor is onder meer het ontbreken van communicatie rond de aanstelling van Gijs de Jong als directeur betaald voetbal, de functie die Bert van Oostveen eerder bekleedde.

De directie en Raad van Commissarissen (RVC) betaald voetbal van de KNVB gaat zich buigen over het gebrek aan vertrouwen bij de eredivisieclubs. Het vertrouwensgebrek kwam woensdag aan het licht bij een informele bijeenkomst van de clubs en de RVC. Door de situatie wordt de benoeming van De Jong tot directeur betaald voetbal van de KNVB opgeschort.

De KNVB heeft bij monde van directeur-bestuurder betaald voetbal Jean-Paul Decossaux gereageerd: "We weten allemaal hoe het werkt: er moet draagvlak zijn bij de clubs, onze leden. We vinden het daarom ook niet meer dan logisch dat we ons met de commissarissen beraden op de ontstane situatie. Daarbij willen we nadrukkelijk de Eredivisie CV, de Coöperatie Eerste Divisie en de sectie amateurvoetbal betrekken. Het gaat immers om onze gezamenlijke toekomst. Ondertussen blijven we ons onverminderd inzetten voor een meer transparante en verbindende KNVB."

De eredivisieclubs hebben ook aangegeven dat ze zich door alle recente gebeurtenissen flinke zorgen maken over de toekomst van het Nederlandse voetbal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen