NAC'er na Facebook-bericht op pad met Haïti onder 20

12 oktober 2016, 10:42

Nog voor zijn doorbraak bij NAC Breda heeft de prille carrière van Richelor Sprangers een bijzondere wending genomen. De 18-jarige jeugdspeler van de Bredase eerstedivisionist is opgeroepen voor Haïti onder 20, dat eind oktober tegen Trinidad & Tobago, St. Lucia en Cuba speelt.

Sprangers werd geboren in Haïti, maar verhuisde op 4-jarige leeftijd al naar Nederland. Hij werd geadopteerd door de familie Sprangers uit Teteringen en kwam in de jeugdopleiding van NAC terecht. De spits en aanvoerder van de A1 had niet echt een band meer met Haïti, maar kreeg opeens via Facebook een bericht van de voetbalbond. In het Frans, de officiële taal op het eiland in de Caraïbische Zee. "Maar ik spreek geen woord Frans. Geen idee wat ze wilden. Mijn vader heeft het vertaald. Het bleek de voetbalbond te zijn. Ik dacht dat het een grap was", zegt Sprangers tegen BN De Stem over de uitnodiging van de Haïtiaanse bond.

"Toen het serieus werd, heeft mijn zaakwaarnemer Andre Wasiman daarna alles geregeld. Hij gaat mee naar Haïti", aldus de NAC'er, die meeleeft met de mensen in zijn geboorteland, die eind september voor de zoveelste keer in korte tijd getroffen werden door een natuurramp. "Vreselijk om te zien. Ik heb daar familie wonen, hoewel ik geen idee heb hoe het met ze gaat."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen