Zwarte cijfers voor FC Twente dankzij transfer Ziyech

2 november 2016, 08:59

Met een nettowinst van 7,9 miljoen euro sluit FC Twente het boekjaar 2015/16 af. Dat de Overijsselse club zulke mooi cijfers kan voorleggen heeft onder andere te maken met de transfer van Hakim Ziyech naar Ajax en het kwijtschelden van de schulden door de schuldeisers.

Zonder deze twee factoren hadden de Tukkers waarschijnlijk een verlies van elf miljoen euro geleden, zo schrijft TC/Tubantia. Door de klapper van Ziyech boekte Twente 4,6 miljoen euro winst op transfergebied, verder werd er door crediteuren 14,3 miljoen euro weg gescholden. De doelstelling van financieel directeur Onno Jacobs is nu dan ook om komend jaar zonder dergelijke transfers opnieuw zwarte cijfers te kunnen presenteren.

Hierbij hoopt Jacobs op een garantstelling van 32 miljoen euro van de gemeente. Op deze manier kan de club kortlopende leningen met hoge rente vervangen door langlopende rekeningen met een lage rente. "We hebben nu leningen lopen van 10 miljoen euro, die we binnen 2 jaar moeten aflossen. Die aflossingstermijn willen we omzetten naar 30 jaar. Zonder gemeentegarantie lukt dat niet." Het renteverschil van 1,2 miljoen euro en de lagere aflossingen zorgen er dan voor dat FC Twente op jaarbasis zo'n vier miljoen euro extra te besteden heeft.

Of die garantstelling van de gemeente er komt, dat hangt onder meer af van de belastingclaim die FC Twente nog altijd moet ontvangen. Hoe hoog deze zal uitvallen is nog altijd onbekend.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen