Vervelende nasmaak Van Praag: "Kwam over als overval"

1 december 2016, 07:59

Het gesprek dat dinsdag plaatsvond tussen de profclubs en Michael van Praag, die daarna voor drie jaar werd herkozen als bondsvoorzitter van de KNVB, is nog altijd een vervelende nasmaak in de mond van Van Praag. Hij houdt namelijk nog steeds geen prettig gevoel over aan de ontmoetingen met de directeuren.

De directeuren waren uiterst kritisch richting Van Praag, die onder meer verweten werd dat hij zich te weinig heeft ingezet voor het Nederlands voetbal. Met name FC Utrecht-directeur en Wilco van Schaik en Telstar-directeur Pieter de Waard gaven Van Praag de wind van voren tijdens de ontmoeting. "Het kwam op mij over als een overval", vertelt de voorzitter aan De Telegraaf. "Ik zat in mijn eentje tegenover tien man en had het gevoel in een kruisverhoor te zijn beland. Maar ik heb niets achtergehouden en evenmin een greep uit de kassa gedaan. Toch ervoer ik de benadering van de clubs wel zo."

Op meerdere gebieden werd Van Praag aangevallen door de directeuren.  "Ze hebben hun straatje willen schoonvegen en hoewel ik aanvankelijk niets over mijn gevoel van het gesprek heb gezegd, hoorde ik in de vergadering al dat ze Van Praag tenminste even een onaangename dag hadden bezorgd. Ze wilden me vooropgezet even ordinair hard aanpakken. Beneden alle peil. Waarom kan zo'n gesprek niet op een normale manier", zegt hij.

Hoewel Van Praag na het gesprek nog niet heeft gesproken met de eredivisiedirecteuren, zoekt hij  toch toenadering tot de Eredivisie CV. "Niets is groter dan het belang van de KNVB en ik heb het voorstel gedaan aan de Eredivisieclubs om ook halfjaarlijks met hen om tafel te gaan zitten. Ik wacht het antwoord af. Intussen heb ik van enkele aanwezige directeuren opnieuw gehoord dat zij het gesprek anders hebben ervaren dan ik. Vandaar nodig ik die tien man uit om dit onderlinge misverstand samen uit de wereld te helpen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen