Amateurvoetbal begint en eindigt volgend seizoen later

7 februari 2017, 16:00   Bijgewerkt: 9 februari 2017, 09:37

Het amateurseizoen 2017/2018 zal later beginnen en eindigen dan voorheen het geval was. De KNVB meldt dat het samen met de amateurclubs heeft afgesproken om de volgende jaargang op 2 september af te laten trappen en te laten eindigen op 27 mei. Het thema werd behandeld in meer dan dertig bijeenkomsten, met ruim 1.200 vertegenwoordigers van amateurverenigingen.

Directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee geeft op de KNVB-website tekst en uitleg. "Door spelers en clubs werd ons steeds vaker gevraagd waarom we het voetbalseizoen niet later zouden beginnen, zodat we ook langer door kunnen voetballen. Zo kunnen de voetballers rustig op vakantie, zonder dat ze schuldig hoeven te voelen ten opzichte van hun teamgenoten, en kan er ook nog lekker gevoetbald worden als in mei de zon begint te schijnen", aldus Van der Zee. "Met dit idee zijn we aan de slag gegaan en samen hebben we de plannen weten te vertalen in een concrete speeldagenkalender. Deze kalender is een uitkomst van een goede samenwerking met clubs en hiermee hoopt de KNVB alle voetballiefhebbers van dienst te zijn."

De KNVB heeft een flexibele winterstop ingesteld, van 27 januari tot 4 maart. Er wordt een tijdsbestek van zes weken gereserveerd om vier duels te spelen. Clubs kunnen dan zelf in onderling overleg bepalen of er wedstrijden verplaatst (moeten) worden. Wordt hierin geen akkoord gevonden, dan blijft het schema staan.

Een belangrijk verschil is dat het bekervoetbal pas na de zomervakantie afgewerkt wordt. Het bekertoernooi begint nu op 2 september.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen