Schaken 'is verwend': "Pas niet in degradatievoetbal"

18 februari 2017, 13:07

Het feit dat ADO Den Haag is verwikkeld in de strijd tegen degradatie, is rouw op het dak van Ruben Schaken gevallen. De buitenspel stelt dat het degradatievoetbal eigenlijk totaal niet bij hem past.

"Ik pas daar absoluut niet in met mijn spel", zegt hij eerlijk tegen Omroep West. "Ik weet het ook van mijzelf. Het is wel goed om een andere kant te zien", beseft Schaken, die vijf jaar lang bij Feyenoord speelde. "In de loop der jaren ben ik toch wel verwend, vooral bij Feyenoord. Dan sta je langs de zijlijn te wachten tot een El Ahmadi of een Vilhena een overtalsituatie heeft gecreëerd. Dan krijg je de bal ingespeeld en je kunt een actie maken. Dan kan het drie keer misgaan, want je weet: die bal komt nog vijf keer."

Bij ADO moet Schaken uit een ander vaatje tappen. "Dan krijg je misschien een of twee ballen waarbij je meteen je tegenstander op kunt zoeken. En daar moet je het mee doen", aldus de aanvaller, die beseft dat er momenteel weinig vertrouwen is in het team. "Dat is moeilijk. Het gevoel haal je wel uit trainingen, je moet het toch ergens vandaan halen. Maar je weet het zelf: op trainingen kan je geen punten halen. Wij hebben heel snel een overwinning nodig en daar zijn wij keihard mee bezig."

Zondagmiddag speelt ADO thuis tegen koploper Feyenoord.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen