Van 't Schip wil 'aanvallend, positief voetbal en spektakel'

3 april 2017, 12:51

Als opvolger van de man die met PEC Zwolle de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal wist te winnen laat Ron Jans de aanstaande hoofdcoach, John van 't Schip, een bijzondere erfenis achter. De 53-jarige voormalig rechtsbuiten heeft op maandagochtend een tweejarige verbintenis met de Zwolse equipe getekend en streeft naar spectaculair voetbal.

"Je weet dat er een aantal clubs zijn die een nieuwe trainer voor het komende seizoen zoeken", blikt Van 't Schip terug op de afgelopen weken. Na in januari te zijn opgestapt bij Melbourne City FC, waar hij vertrok om door privéredenen terug te kunnen keren naar Nederland, zag een vacature bij PEC. "Het was al snel bekend dat Ron Jans niet door zou gaan - en dat ze dus een nieuwe oefenmeester nodig hadden."

Logischerwijs steekt Van 't Schip de loftrompet over zijn aanstaande werkgever: "Ik denk dat PEC Zwolle de afgelopen jaren een goede naam heeft opgebouwd; dat hebben ze zelf voor elkaar gekregen. Ze zijn positief naar buiten toe als club, maar ook voetballend heeft men een aantal goede jaren gehad. Al met al een prima totaalbeeld."

Om in de schoenen van Jans te staan is niet zomaar een opgave. "Het is een ongelooflijke uitdaging. Iedereen heeft hier een geweldige job gedaan, met Jans als kapitein. Het is nu zaak om dit door te ontwikkelen. In de Eredivisie blijven, goed en mooi voetballen maar bovenal een goede eindklassering moet het doel zijn. PEC is een mooie club met een geweldige supportersschare en een fantastische sfeer in het stadion. Dit wil ik naar de supporters vertalen met voetbal dat de ze aanspreekt. Eén van de dingen die me gelijk bevielen was het gemoedelijke gevoel dat je welkom bent."

"Ik ben opgegroeid met veel de bal hebben, aanvallend spelen en dat wil ik vertalen naar mijn spelers toe. Aanvallend, positief voetbal en spektakel brengen is het woord. Het doorontwikkelen van jonge spelers, kijken of je die een stapje verder kan brengen. Of iemand zeventien is of 34 maakt niet zoveel uit - iedereen moet het laten zien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen