Oranje plaatst zich voor het EK 2024 in Duitsland.
    Vrije trap nog voor de Ieren.
  • 90' +2
    Grote kans voor Malen, maar zijn aanname is net niet goed waardoor Bazunu de bal op kan pakken.
  • 90'
    5 minuten extra tijd.
  • 90'
    De laatste minuut loopt.
  • 89'
    Koopmeinders en De Roon vervangen Schouten en Reijnders.
  • 88'
    Aan de andere kant schiet Malen recht op Bazunu.
  • 88'
    Het is Manning die uit haalt maar de bal wordt geblokkeerd door een verdediger.
  • 87'
    Diezelfde Dumfries maakt nu een overtreding waardoor de Ieren de bal voor het doel kunnen brengen.
  • 86'
    Gevaarlijke voorzet van de Ieren, maar Dumfries kan weg werken.
  • 84'
    Dat kan ook doordat Nederland steeds minder dwingend speelt.
  • 83'
    Ierland kruipt wat uit zijn schulp en gaat voorzichtig op zoek naar de gelijkmaker.
  • 82'
    Die wordt weggekopt door Blind.
  • 82'
    Verlengd door Weghorst, maar daardoor een nieuwe corner aan de andere kant.
  • 81'
    Hoekschop nu voor de Ieren.
  • 81'
    Malen is inmiddels ingevallen voor Simons, die zichtbaar baalt.
  • 79'
    Nog elf minuten, Nederland staat op het punt zich te kwalificeren voor het EK.
  • 75'
    Dat is in het voordeel van Ieren.
  • 75'
    Het tempo ligt wat lager nu.
  • 72'
    Door die extra handeling kon de Ierse verdediger op tijd herstellen.
  • 72'
    Weer een grote kans, maar Reijnders neemt de bal aan in plaats van te schieten.
  • 71'
    Zo is Oranje al vaak dreigend geweest, maar nog zonder resultaat.
  • 69'
    Dumfries kan net niet bij de voorzet van Gakpo, dat was bijna de 2-0.
  • 68'
    We spelen weer.
  • 67'
    Beide spelers staan weer gelukkig.
  • 66'
    Ze kwamen hard met hun hoofden tegen elkaar.
  • 66'
    Zo, dat was een pittige botsing tussen Simons en Scales.
  • 64'
    Maar de bal belandt in de handen van Bazunu.
  • 63'
    Corner voor Nederland omdat het schot van Gakpo geblokkeerd wordt.
  • 62'
    Nederland wordt wat minder accuraat, waardoor de Ieren vaker op de helft van Oranje komen.
  • 59'
    Daar komt de doelman met de schrik vrij.
  • 58'
    Na een blunder van Verbruggen gaat de bal over de doellijn, maar het was daarvoor buitenspel van de Ieren.
  • 57'
    Dumfries is nu al voor de derde keer gevaarlijk aan de rechterkant, maar zijn voorzet bereikt geen ploeggenoot.
  • 53'
    Nederland is veel sterker in balbezit dan voor rust.
  • 52'
    Keeper Bazunu raakte de bal nog aan met zijn neus in plaats van zijn handen.
  • 52'
    En nu een bal op de paal van Reijnders.
  • 51'
    Nu een grote kans voor Weghorst na een pass van Dumfries, maar Bazunu redt knap.
  • 51'
    Oranje speelt veel dwingender dan in de eerste helft.
  • 50'
    Nederland lijkt op zoek naar een snelle beslissing.
  • 49'
    Het was trouwns Gakpo die de bal blokkeerde, geen Ierse verdediger.
  • 49'
    Dat was een mooie aanval met een prachtig overstapje van Schouten in de aanloop naar die kans.
  • 48'
    Grote kans voor Simons maar hij glijdt de bal tegen een verdediger.
  • 46'
    De bal rolt weer!
  • R
    Tot over een kwartier!
  • R
    Het is rust, de stand is 1-0.
  • 45' +1
    Wel nog een corner voor Oranje, nadat het schot van Gakpo aangeraakt werd.
  • 45'
    Er komt geen tijd bij.
  • 45'
    Maar die kan weggekopt worden.
  • 45'
    Wel nog een corner.
  • 44'
    Kans voor Reijnders, maar Bazunu tikt de bal net over.
  • 43'
    Bijna een grote kans voor Oranje, maar Gakpo legt de bal niet goed terug waardoor er geen schot komt.
  • 41'
    De bal werd geblokkeerd door de muurligger.
  • 41'
    Maar Gakpo schiet in de muur.
  • 40'
    Een meter buiten de 16, iets links van het doel.
  • 40'
    Vrije trap op een gevaarlijke plek voor Nederland.
  • 38'
    Nu een poging van Reijnders, maar zijn schot gaat ruim naast.
  • 37'
    Poging van Gakpo nu, maar de bal eindigt in de tweede ring.
  • 36'
    Nederland wel weer in balbezit.
  • 36'
    Het schot van Blind wordt geblokkeerd.
  • 36'
    Corner nu voor Oranje, na een lange periode van balbezit.
  • 32'
    Ierland heeft het meeste balbezit maar wist nog geen kans te creëeren.
  • 31'
    Het is geen spektakelstuk vandaag, maar Nederland komt ook geen moment echt in de problemen tot nu toe.
  • 29'
    Schouten kopt de bal weg.
  • 28'
    Vrije trap nu aan de zijlijn voor Ierland, ter hoogte van de 16.
  • 27'
    Zonder echt gevaarlijk te worden overigens.
  • 26'
    Nederland is weer iets dominanter nu.
  • 23'
    Bijna een kans voor Gakpo, maar de mooie aanval via Simons en Weghorst eindigt in de handen van keeper Bazunu, net voor Gakpo kan schieten.
  • 22'
    Nu heeft Oranje weer even de bal.
  • 20'
    Zonder gevaar te creëeren overigens.
  • 20'
    Het is vooral Ierland dat de bal heeft na het doelpunt.
  • 17'
    De corner wordt weggekopt door Blind.
  • 16'
    Corner nu voor Ierland.
  • 16'
    Oranje zakt nu in en laat de bal aan de Ieren.
  • 14'
    Dat doelpunt kwam uit het niets, Nederland was nog geen moment echt gevaarlijk geweest.
  • 13'
    Geheel tegen de traditie in staat Oranje op voorsprong in het eerste kwartier.
  • 12'
    Hij draait net over de middenlijn weg bij zijn tegenstander en schiet daarna rechts van het doel hoog in de korte hoek.
  • 12'
    Het is Wout Weghorst die bij zijn eerste balcontact scoort.

DOELPUNT

• 12'
      1-0!
  • 10'
    Het is vrij rommelig in de beginfase, waardoor beide teams snel de bal verliezen.
  • 7'
    Maar het schot van Xavi Simons gaat ruim naast en over.
  • 7'
    Nu aan de andere kant de eerste poging van Nederland, na goed drukzetten op het middenveld.
  • 6'
    Nu is er slordig balverlies van Hartman waardoor Brown kan schieten. Zijn schot belandt in de handen van Verbruggen.
  • 5'
    Nederland speelt er rustig onder uit en houdt controle over de wedstrijd.
  • 4'
    De Ieren zetten hoog druk.
  • 1'
    We zijn begonnen! Ierland heeft afgetrapt.
  •
    Het was doodstil in de Arena, waar we nu aan de wedstrijd kunnen beginnen.
  •
    Hij werd 75 jaar oud en scoorde elf keer voor Oranje in twintig interlands.
  •
    Maar voor we beginnen eerst de minuut stile voor de overleden Ruud Geels.
  •
    De volksliederen zijn klaar, de teams gaan zich opstellen.
  •
    Nu is het Wilhelmus te horen.
  •
    Eerst het volkslied van Ierland.
  •
    De spelers en de arbitrage betreden het veld en stellen zich op voor de volksliederen.
  •
    De spelers staan klaar in de catacomben.
  •
    Wegens de vele afwezige verdedigers spelen De Vrij en Blind naast Van Dijk in de verdediging.
  •
  •
    En dit is de opstelling van het Nederlands elftal:
  •
    De meest opvallende naam is die van Evan Ferguson. Het toptalent van Brighton & Hove Albion was er niet bij in de heenwedstrijd in Ierland.
  •
  •
    Hierboven de opstelling van de bezoekers uit Ierland:
  •
    Voorafgaand aan de wedstrijd zal er een minuut stilte zijn ter nagedachtenis aan oud-international Ruud Geels, die eerder vandaag overleed.
  •
    Wesley Sneijder staat in dat klassement bovenaan, met 134 interlands.
  •
    Daarmee staat hij op een gedeelde zesde plaats op de ranglijst van internationals met de meeste interlands, samen met Dirk Kuyt.
  •
    Bij Nederland staat Daley Blind weer in de basis. Hij speelt zijn 105e interland.
  •
    Als Nederland één van deze twee wedstrijden wint is het geplaatst voor het EK.
  •
    De andere wedstrijd is tegen Gibraltar.
  •
    Dit is de eerste van de twee laatste kwalificatie wedstrijden voor het EK 2024 in Duitsland.