Live verslag Sturm - PSV

• 90'
      Afgelopen! PSV plaatst zich voor de play-offs van de Champions League na een verdiende overwinning op Sturm Graz: 1-3!
  • 90'
    Paal! Invaller Jakob Jantscher kan de eer nog redden namens de thuisploeg. De routinier raakt binnen vijf seconden twee keer de paal.
  • 90'
    De extra speeltijd van de tweede helft bedraagt minimaal vijf minuten.
  • 90'
      Javi Serrano krijgt nog een late gele kaart namens Sturm Graz.
  • 86'
       Nog een dubbele wissel bij PSV. Bosz haalt Teze en Vertessen naar de kant en gunt Babadi en Sambo nog wat speeltijd.

DOELPUNT PSV!

• 85'
      GOAL! Ricardo Pepi blijft rustig vanaf elf meter en laat de bezoekende fans nog een keertje juichen: 1-3!
  • 84'
      Strafschop! PSV krijgt nog een penalty na een handsbal van Wüthrich, die ook een gele kaart heeft gekregen.
  • 80'
       Nog een wissel aan de kant van Sturm Graz. Jakob Jantscher (ex-NEC) komt nog binnen de lijnen voor Prass.
  • 77'
    Aan de fans van Sturm Graz ligt het vanavond in ieder geval niet. De gastheer kan ondanks de uitzichtloze situatie rekenen op steun van de supporters.
  • 70'
       Sturm Graz wisselt nog drie keer. Horvat, Johnston en Serrano komen binnen de lijnen voor Gazibegović, Gorenc Stanković en Kiteishvili.
  • 69'
      De eerste gele kaart van de wedstrijd is voor Hierlander na een lompe overtreding.
  • 68'
    Dat scheelde niet veel voor Sturm Graz! Gazibegović legt aan voor een vrije trap, maar mikt net te ver naar links en schiet naast.
  • 63'
    Til begint als invaller goed aan de wedstrijd. Hij probeert Scherpen te kloppen met een lobje, maar de sluitpost is net lang genoeg om de bal over zijn doel te tikken.
  • 60'
    Afgekeurd! De treffer van Affengruber wordt afgekeurd na inmenging van de VAR. Een andere speler van Sturm Graz stond hinderlijk buitenspel. Het blijft 1-2.
  • 58'
       Beide trainers met een wissel. Włodarczyk komt bij Sturm Graz in het veld voor Teixeira. Aan de zijde van PSV wordt Bakayoko vervangen door Til.
  • 55'
    Wat een kans voor Saibari! De middenvelder verschijnt alleen voor de doelman van Sturm Graz, maar is veel te wild. Zijn inzet vliegt naast.
  • 51'
    De tweede helft begint zonder al teveel spektakel. PSV lijkt het op deze manier wel prima te vinden. Sturm Graz zal iets moeten bedenken om de Champions League-droom in leven te houden.
  • 48'
    Veerman opent de tweede helft met een vrije trap. De middenvelder speelt een goede wedstrijd, maar deze inzet vliegt over.
  • 46'
       Bosz heeft halverwege een wissel doorgevoerd. De licht aangeslagen Luuk de Jong heeft zijn plekje in de spits afgestaan aan Ricardo Pepi.
  • 46'
      We zijn weer begonnen! PSV staat op voorsprong op bezoek bij Sturm Graz: 1-2!

• 45'
      Rust! PSV staat verdiend op voorsprong op bezoek bij Sturm Graz en lijkt zich op te kunnen maken voor de play-offs richting de Champions League: 1-2!
  • 45'
    De extra speeltijd van de eerste helft bedraagt minimaal drie minuten.
  • 43'
    PSV heeft het vlak voor rust uitstekend voor elkaar in Graz. De play-offs voor de Champions League zijn heel dichtbij voor de Eindhovenaren.

• 40'
      GOAL! PSV komt op voorsprong in Oostenrijk. Luuk de Jong is het eindstation van een goede aanval. De spits knikt fraai binnen na een voorzet van Teze: 1-2!
  • 38'
    Van Aanholt beproeft zijn geluk ook maar eens. Hij schiet met rechts richting het doel van Scherpen. De goalie ziet die zijn ver naast naast zijn verdwijnen.
  • 35'
    Saibari heeft de 1-2 op zijn schoen als hij voor de neus van Scherpen verschijnt. De middenvelder van PSV raakt de bal echter niet goed en ziet zijn zijn inzet naast het doel vliegen.

• 31'
      GOAL! Het is gelijk in Oostenrijk, waar Veerman de gevierde man is. De Volendammer plaatst de bal met binnenkant voet hard in de verre hoek: 1-1!
  • 30'
    Luuk de Jong wordt hard geraakt na een duel met een verdediger van Sturm Graz. Daar kon de speler van de gastheer weinig aan doen. De Jong kan na behandeling gewoon verder.
  • 28'
    PSV moet in deze fase serieus op gaan letten. Sturm Graz heeft vertrouwen getankt met de 1-0 en zoekt fanatiek de aanval. Over twee wedstrijden staar PSV nog wel gewoon met 2-4 voor.

DOELPUNT STURM!

• 26'
      GOAL! Het is raak in het voordeel van Sturm Graz. Een uitstekende voorzet van Prass wordt door Bøving hard achter Benítez geschoten: 1-0!
  • 22'
    Na het gevaar van Sturm Graz heeft PSV nu weer het balbezit. De ploeg van Bosz zoekt de weg naar het doel van Scherpen, die zijn zaakjes vooralsnog goed op orde heeft.
  • 18'
    Wat een kans voor Sturm Graz! Bøving verschijnt alleen voor Benítez, die snel uit zijn doel komt. Daarmee voorkomt hij dat het 1-0 wordt. De bal verdwijnt via de goalie over.
  • 15'
    Even een hachelijk moment voor het doel van Benítez, die veel drukte voor zijn neus ziet bij een hoekschop. Boscagli kopt de bal uiteindelijk weg uit de doelmond.
  • 12'
    PSV heeft de touwtjes aardig in handen tijdens de eerste minuten van deze wedstrijd. Sturm Graz is eigenlijk niet gevaarlijk geworden, terwijl de gasten loeren op een kansje.
  • 9'
    Daar was het bijna 0-1! Luuk de Jong knikt in en Scherpen heeft veel moeite met die inzet. De goalie redt met veel moeite en voorkomt een snelle voorsprong voor PSV.
  • 8'
    Aan de overkant is er ineens een kans voor Teixeira. Hij gaat Boscagli voorbij en raakt de bal daarna helemaal verkeerd. Toch een waarschuwing voor PSV.
  • 5'
    PSV is dreigender in de eerste minuten van de wedstrijd. Nu lost Saibari een schot. Die inzet wordt geblokt. Helaas voor de Eindhovenaren komt er geen gevaar uit de corner.
  • 4'
    Veerman stuurt Vertessen de diepte in en de Belg lijkt op weg naar de eerste kans. Hij kan echter van de bal worden gezet door een speler van Sturm Graz. De hoekschop levert niks op.
  • 1'
      De bal rolt in Oostenrijk, waar PSV op jacht gaat naar een ticket voor de play-offs van de Champions League!
  •
    Om 20.30 uur gaan we beginnen in de Merkur-Arena!
  •
    Aan de zijde van PSV dus geen Noa Lang en Isaac Babadi. Zij worden door Bosz op de bank gehouden. Er zijn wel basisplaatsen voor middenvelder Ismael Saibari en aanvaller Yorbe Vertessen. Laatsgenoemde was afgelopen weekend tegen Utrecht nog belangrijk door de tweede treffer voor zijn rekening te nemen. Kjell Scherpen maakt wederom zijn opwachting namens Sturm Graz. De Nederlander staat, net als in Eindhoven, onder de lat.
  •
  •
  •
    Als PSV de return weet te overleven, wacht in de play-offs van de Champions League een dubbele ontmoeting met Rangers FC of Servette. De eerste wedstrijd tussen de Schotten en de Zwitsers werd een prooi voor Rangers, dat met 2-1 wist te winnen. De wedstrijd tussen Sturm Graz en PSV staat straks onder leiding van de 37-jarige scheidsrechter Srdjan Jovanović uit Servië. Zometeen volgen hier op de opstellingen van beide ploegen.
  •
    PSV opende het seizoen in de Eredivisie afgelopen zaterdag met een 2-0 overwinning op FC Utrecht. De treffers in het Philips Stadion kwamen op naam van Noa Lang en Yorbe Vertessen. Sturm Graz kwam op zijn beurt in eigen stadion niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Austria Klagenfurt. De Oostenrijkers staan na drie wedstrijden op de tweede plaats in de Bundesliga. RB Salzburg is de koploper.
  •
    Goedenavond en welkom bij het Live Report van de wedstrijd tussen Sturm Graz en PSV! In Oostenrijk gaan de Eindhovenaren proberen om de play-offs van de Champions League te bereiken. De ploeg van trainer Peter Bosz heeft na de 4-1 thuiszege een uitstekende uitgangspositie. Vorige week werden de doelpunten namens PSV gemaakt door Luuk de Jong (2x), Isaac Babadi en Ibrahim Sangaré.