Van den Herik trekt zich terug uit strijd om bondsvoorzitterschap: ‘Het past op dit moment niet’

26 april 2024, 19:06
Foto: © ESPN

Jorien van den Herik heeft besloten zich terug te trekken als kandidaat voor het bondsvoorzitterschap van de KNVB, laat hij weten aan het Algemeen Dagblad. De voormalig voorzitter van Feyenoord vindt de functie te veel werk.

“Die tien benodigde handtekeningen waren wel gelukt, inclusief Ajax en Feyenoord”, vertelt Van den Herik aan de krant. “Formeel staan er volgens de KNVB maar twee dagen per week voor, maar als je het echt goed wilt doen, moet je het in mijn ogen zeven dagen in de week doen. Dat ben je ook verplicht in die rol, vind ik, maar dat lukt me gewoon niet. Ik heb nog allerlei zakelijke verplichtingen in onder andere Amerika. Ik vind het jammer, maar het past op dit moment niet.”

Artikel gaat verder onder video

Van den Herik had zich pas halverwege april kandidaat gesteld voor de functie van bondsvoorzitter. “Achteraf misschien wat laat”, reflecteert hij daarop. “Maar ik ben ook blij dat ik me tien dagen uitgebreid heb kunnen verdiepen in de verantwoordelijkheden en taken die deze functie behelst. Heel veel mensen hebben me bijgepraat, ik voelde veel steun, maar ik moet eerlijk zijn: of je doet het volledig en met volle aandacht, of je doet het niet.”

Naast Van den Herik waren ook Frank Paauw, Hans Nijland en Jeanet van der Laan kandidaten voor het bondsvoorzitterschap. Nu zal het tussen dat drietal gaan. De stemming over de nieuwe bondsvoorzitter staat op 27 mei op het programma in Zeist.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Johan Bakayoko klopt daags na uitzending Studio Voetbal aan bij PSV-leiding

PSV-aanvaller Johan Bakayoko klopte begin februari aan bij de clubleiding na een uitspraak van technisch directeur Earnest Stewart in Studio Voetbal.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Van der Herik neemt een juiste beslissing ondanks zijn karrevracht aan lading over voetbalkennis. De enigste kandidaat die nu overblijft is in mijn ogen Hans Nijland. Paauw heeft zich al erg negatief uitgelaten over uitsupporters en Jeanet van der Laan kan een sympathiek iemand zijn maar 2 vrouwen op een belangrijke functie in de mannenwereld vind ik te ver gaan. Eem mevrouw van Engelen als voorzitter kan het niet eens bijbenen en is al bijzonder dat die deze functie bekleed. Goed wel voor het vrouwenvoetbal maar dat moet zich eerst maar eens verder ontwikkelen. daar kan ze beter in een andere rol in fungeren dan bondsvoorzitter te zijn. Voor van der Herik wens ik hem succes en toch bedankt dat hij mee heeft willen denken aan deze toch belangrijke functie waarvan ik nogmaals hoop dat het een voetbalkennis bij uitstek wordt in de naam van Nijland.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen