Benfica en Sporting blijven in spoor Porto

13 februari 2006, 00:36

Ronald Koeman heeft zondagavond met Benfica een fraaie overwinning geboekt. In eigen stadion won de ploeg uit Lissabon ietwat geflatteerd met 4-0 van hekkensluiter Penafiel. Ook de tweede club uit Lissabon, Sporting, pakte drie punten. De runner-up van de UEFA Cup van afgelopen seizoen won de lastige uitwedstrijd bij Setubal met 1-2.

Benfica had een gemakkelijke avond tegen het kwaliteitsarme Penafiel. Hoewel de bezoekers een aantal kansjes kregen op de openingstreffer, zette Geovanni de ploeg van Koeman nog voor rust op voorsprong. Na de thee kwam Benfica via een eigen doelpunt van Penafiel-speler Roberto al snel op 2-0, waarna Nuno Gomes en Simao het karwei in de slotfase definitief afmaakten.

Sporting had haar zege op Setubal voor een groot deel te danken aan Carlos Martins. Tot tweemaal toe mocht hij aanleggen voor een vrije trap en even zo vaak resulteerde dit in een doelpunt. In de eerste helft viel de trap van Martins direct binnen, na rust werd zijn afgeslagen vrije trap binnengewerkt door Moutinho. In de slotfase deed Setubal via Carlitos nog wat terug, maar dat mocht voor de thuisclub niet baten.

Eerder dit weekend won FC Porto al met 0-2 van Belenenses. Adriano maakte beide doelpunten voor de ploeg van trainer Co Adriaanse. Sporting Braga en Nacional Madeira, twee andere ploegen die meedraaien in de top van de Portugese competitie, lieten steken vallen. Nacional ging thuis hard onderuit tegen Uniao Leiria (4-1), terwijl Braga tegen Estrela Amadora niet verder kwam dan 1-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen