Meerdink en Hofs blijven nuchter na debuut

2 maart 2006, 14:15

Na afloop van het duel tussen Nederland en Ecuador was het een feestelijke boel in de kleedkamer van Oranje. Liefst drie spelers kregen uit handen van KNVB-voorzitter Henk Kesler het 'haasje', dat hoort bij een debuut in het Nederlands elftal. Toch blijven de debutanten realistisch. "Als Van Persie fit was geweest, had ik vermoedelijk niet eens bij de selectie gezeten", beseft Martijn Meerdink zich.

Debutanten Jaliens en Meerdink mochten in de basis beginnen, Feyenoorder Nick Hofs moest aanvankelijk op de bank plaatsnemen. In het begin van de tweede helft kreeg hij echter een seintje van Van Basten dat hij moest gaan warmlopen. "Ik was in het begin even zenuwachtig, maar dat ebte snel weg", blikt Hofs in gesprek met FCUpdate.nl terug op zijn debuut. "Het was een droom om te debuteren, een grote droom zelfs. Het smaakt in ieder geval naar meer", lacht hij.

Evenals Hofs weigert ook AZ-aanvaller Martijn Meerdink zich rijk te rekenen na zijn debuut. De rechtsbuiten speelde een aardige tweede helft, maar of het genoeg was om een plaats in de WK-selectie te veroveren weet hij niet. "We moeten wel reëel blijven. Als andere jongens fit waren geweest voor deze wedstrijd, had ik gewoon thuis voor de televisie gezeten", blijft Meerdink nuchter. "Van Basten heeft me gezegd dat er gewoon weinig rechterspitsen zijn en dat hij me daardoor aan het werk wilde zien. Maar goed, als Robin van Persie fit was geweest, had ik hier niet gestaan."

Hoewel ook Meerdink toegeeft dat deze interland absoluut naar meer smaakt, wil hij nog niet denken aan het WK. "Als de bondscoach door afzeggingen van anderen een beroep op me doet, sta ik er. Het WK zou fantastisch zijn, maar ik blijf wel afhankelijk van anderen.", weet de nuchtere aanvaller.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen