Groep 5: België gaat af, Spanje klopt Turkije

28 maart 2009, 22:25   Bijgewerkt: 29 maart 2009, 00:03

In de jacht op een WK-ticket heeft België zichzelf lelijk in de vingers gesneden. De thuiswedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina eindigde zaterdag in een zeer teleurstellende 2-4 nederlaag, waardoor het WK van 2010 ineens heel ver weg is.

Het venijn bij België-Bosnië zat hem absoluut in de staart. Met nog ruim een kwartier op de klok stond het 1-1, onder meer door een doelpunt van Moussa Dembele. Bosnië leek rijp voor de sloop, maar die situatie veranderde nadat het spel enige tijd stilgelegd werd omdat Bosnische fans vuurwerk op het veld gooiden. Na de hervatting was Bosnië als herboren en walste het over de Belgen heen. De bezoekers liepen zelfs uit naar 1-4, waarna Sonck diep in blessuretijd nog iets terug deed.

België zal zich na deze nederlaag moeten richten op de tweede plaats in de groep. De groepswinst lijkt al vergeven aan Spanje, dat zaterdag de vijfde zege op rij boekte. Turkije, de belangrijkste concurrent, werd met 1-0 verslagen. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd na een uur gemaakt door Gerard Piqué.

In dezelfde groep is Armenië van de hatelijke nul af. In hoofdstad Yerevan pakte het land zaterdag het eerste puntje in deze WK-kwalificatiecyclus. Tegen Estland werd het 2-2. Artur Yedigaryan maakte in de 88ste minuut de gelijkmaker voor de Armenen.

Door het gelijkspel van Armenië zijn er, in de hele Europese zone, nog maar twee landen puntloos. Alleen San Marino en Andorra staan nog op nul.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen