Club Brugge stuurt trainer Ceulemans weg

3 april 2006, 14:32

Jan Ceulemans is ontslagen als trainer van de Belgische topclub Club Brugge. De 49-jarige trainer wordt verantwoordelijk gehouden voor de matige resultaten dit seizoen. De nederlaag tegen Gent afgelopen weekend (4-1) betekende de welbekende druppel die de emmer deed overlopen. Club Brugge heeft Emilio Ferrera aangewezen als opvolger van Ceulemans.

Als speler in Brugge genoot Ceulemans (49) een grote reputatie. Als trainer is dat kennelijk anders. In zijn eerste van de drie contractueel vastgelegde seizoenen stuurde voorzitter Michel D'Hooghe hem al weg. Eerder was de oud-international zes seizoenen de technische baas bij Westerlo.

In de competitie staat Club Brugge momenteel op de derde plaats. Het verschil met Anderlecht en Standard Luik is aanzienlijk, respectievelijk acht en zeven punten. Naast Ceulemans kan ook assistent-trainer René Verheyen vertrekken.

Onmiddellijk na het vertrekt van Ceulemans maakte Club Brugge ook de opvolger bekend. Dat is Emilio Ferrera (38), die ongeveer een half jaar geleden werd ontslagen bij La Louvière. Ferrera, per direct benoemd, tekende een verbintenis tot juni 2007.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen