Koeman ziet volgende optie voor linksbackpositie wegvallen: 'Meerdere maanden niet beschikbaar'

6 mei 2024, 12:48   Bijgewerkt: 6 mei 2024, 12:59
Foto: © Imago

Bjorn Meijer komt voorlopig niet in actie voor Club Brugge. De voormalig verdediger van FC Groningen viel zondag in de uitwedstrijd tegen Antwerp FC (1-2) uit met een knieblessure en daags na dat duel blijkt dat hij serieuze schade aan zijn knie heeft opgelopen. Club Brugge meldt dat Meijer onder het mes gaat en daardoor ‘meerdere’ maanden niet inzetbaar zal zijn.

Meijer brak in het seizoen 2021/22 door bij FC Groningen en speelde zich direct in de kijker van topclubs uit binnen- en buitenland. De vleugelverdediger werd in verband gebracht met onder meer Ajax, maar koos voor een verhuizing naar België. Club Brugge telde liefst zes miljoen euro neer voor zijn komst. Meijer vormt dit seizoen een belangrijke schakel in het elftal van blauwzwart. De Nederlander kwam al 42 keer in actie, goed voor een doelpunt en een assist. Meijer verscheen in zes van de zeven wedstrijden in de kampioensronde aan de aftrap, maar zondag op bezoek bij Antwerp FC sloeg het noodlot dus toe.

Artikel gaat verder onder video

Meijer moest zich al na 41 minuten laten vervangen. “Een scan maandagochtend bracht een letsel aan de rechterknie aan het licht”, zo meldt Club Brugge een dag na de ontmoeting met Antwerp FC. “Bjorn zal een medische ingreep ondergaan en meerdere maanden onbeschikbaar zijn. We wensen Bjorn een spoedig herstel toe!” Het nieuws is een harde klap voor Meijer. Club Brugge verkeert, na een moeizame start van het seizoen, inmiddels in topvorm. Het gaat aan de leiding in de Champions’ play-offs, met twee punten meer dan Anderlecht. Bovendien heeft de club goede papieren om de finale van de UEFA Conference League te halen. De eerste halve finale tegen Fiorentina (uit) eindigde in 2-2. Woensdag staat de return in België op het programma.

Ronald Koeman zal eveneens balen van de blessure van Meijer. De voormalig verdediger van FC Groningen ontving weliswaar nog geen oproep voor het Nederlands elftal, maar zal dankzij zijn goede optredens in België en de blessure van Quilindschy Hartman ongetwijfeld op een lijstje staan. Voetbal International noemde Meijer vorige maand nog een ‘outsider’ voor het Europees Kampioenschap in Duitsland. Maar door deelname aan het eindtoernooi moet nu dus sowieso een streep. Meijer debuteerde op 27 september 2022 in Jong Oranje. Daarvoor kwam hij tot op heden driemaal in actie. Hij scoorde twee keer.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Perez waarschuwt Ajax, PSV en Feyenoord voor speler ‘met een bepaalde arrogantie’

Kenneth Perez waarschuwt drie topclubs: "Hij heeft bepaalde arrogantie… Hij heeft een bepaald gemakzucht. Hij voelt zich een beetje als Virgil van Dijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen