Heerenveen trekt toch stekker uit damesvoetbal

14 april 2011, 21:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

SC Heerenveen is de volgende club die stopt met vrouwenvoetbal. De directie van de Friese ploeg heeft dat donderdag beslist, meldt ze via de officiële kanalen. Financieel is het voor Heerenveen onhaalbaar om door te gaan met het damesproject. “Ook de wankele financiële basis onder het vrouwenvoetbal in Nederland is een reden om de vrouwentak af te stoten”, vullen de noorderlingen aan in een verklaring.

Eerder gaven AZ, Willem II en FC Utrecht al aan met damesvoetbal te stoppen. De vrouwen van laatst vermelde club kunnen opgelucht ademhalen, want vorige week werd bekend dat ze via een stichting een doorstart maken.

Het afhaken van Heerenveen komt als een verrassing, want teammanager Simone Hof van de Friezinnen vertelde enkele weken geleden in gesprek met het Friesch Dagblad nog dat haar equipe de intentie heeft om door te gaan, al werd er intern wel gefluisterd over terugtrekking.

Het is nog onbekend wat er nu met de Eredivisie Vrouwen gebeurt. De KNVB zou met minimaal zes clubs een competitie willen spelen. Er zijn nu slechts vijf teams over: ADO Den Haag, FC Twente, FC Zwolle, VVV Venlo en FC Utrecht. De KNVB liet onlangs wel weten met nieuwe clubs in gesprek te zijn over toetreding tot de dames Eredivisie. Daarover volgt vermoedelijk snel meer duidelijkheid.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen