Spanje: Real en Celta winnen

26 september 2005, 00:32

Promovendus Celta de Vigo blijft verbazen in de Spaanse Primera Division. De Galiciërs pakten zondagavond de koppositie in de Spaanse competitie door Sevilla met 2-1 te kloppen. Ook Real Madrid boekte weer een zege. Mede dankzij twee goals van Ronaldo hadden de Madrilenen geen kind aan Alaves: 0-3.

De zege van Madrid kwam pas na rust tot stand. Na een uur voetballen zette Ronaldo zijn ploeg op voorsprong, waarna hij tien minuten voor tijd de score verdubbelde. In de slotminuut scoorde Guti het derde en tevens laatste doelpunt van de wedstrijd voor de Koninklijke. Bij Real moest het Braziliaanse wonderkind Robinho genoegen nemen met een plek op de bank. De jonge aanvaller mocht pas een kwartier voor tijd het veld betreden.

Celta de Vigo zat na een kwartier voetballen al op rozen tegen Sevilla. Door goals van Baiano en Oubina stond Celta al vroeg in de wedstrijd met 2-0 voor. Maresca bracht tien minuten na rust de spanning nog terug in de wedstrijd, maar verder dan 2-1 kwam Sevilla niet. Bij Celta de Vigo mocht Daniël de Ridder in de slotfase debuteren. De ex-Ajacied kwam in het veld voor Alberto Nuñez.

Door deze zege voert Celta met 12 punten uit 5 wedstrijden de Primera Division aan. Getafe volgt met een punt minder, terwijl Real Madrid met 9 punten op een gedeelde derde positie staat. FC Barcelona volgt voorlopig op de zevende positie, met één punt achterstand op Real.