Van Bommel wijst Barcelona de weg tegen Betis

25 september 2005, 03:09

Het eerste optreden van Mark van Bommel in de basisopstelling van FC Barcelona is uitgelopen op een groot succes. De middenvelder scoorde het openingsdoelpunt in de lastige uitwedstrijd met Betis, dat Barcelona uiteindelijk met 1-4 zou winnen. Samuel Eto'o maakte twee treffers voor de ploeg van Frank Rijkaard.

Rijkaard had voor het duel met Betis zijn sterspelers Ronaldinho en Deco rust gegeven, terwijl ook Marquez en Van Bronckhorst door lichte blessures niet in actie kwamen. Veel zwakker leek Barcelona echter niet te worden van de afwezigheid van dit kwartet. Spelers als Larsson, Belletti, Silvinho en Van Bommel toonden zich tegen Betis meer dan volwaardige vervangers.

Vooral Van Bommel bewees zichzelf tegen Betis een goede dienst. Enige minuten nadat Eto'o een strafschop gemist had, kopte de voormalig PSV'er de 0-1 tegen de touwen. Nog voor rust wist Betis gelijk te maken, maar in het tweede bedrijf liep de Spaanse landskampioen over de thuisploeg heen. Mede door een uiterst domme rode kaart van Oliveira had Barcelona geen enkel moeite meer met Betis. Dankzij goals van Eto'o (2x) en invaller Ezquerro wonnen de Catalanen met 1-4.

Getafe is voorlopig de verrassende koploper in de Primera Division. Op bezoek bij Atletico Madrid won de lijstaanvoerder verrassend met 0-1. Pernia scoorde na 70 minuten het enige doelpunt van de wedstrijd. Deportivo la Coruna kwam op bezoek bij Zaragoza niet verder dan 1-1, terwijl Villarreal tegen Espanyol haar eerste zege van het seizoen boekte (1-2).

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!