Gelijkspel Barcelona, Real klopt Atletico

Ger
15 oktober 2005, 23:11

Barcelona heeft in de Primera Division opnieuw punten laten liggen. Door een late treffer van invaller Ruben Castro pakte Deportivo zaterdagavond in het eigen Riazor-stadion een punt tegen de landskampioen. In tegenstelling tot Barça slaagde Real Madrid er wel in om te winnen. De stadsderby met Atletico werd eenvoudig met 0-3 gewonnen.

De thuisploeg kwam via Valeron op voorsprong, maar dankzij treffers van Eto'o en Ronaldinho leek Barcelona nog voor rust orde op zaken te hebben gesteld. Enkele minuten in de tweede helft bracht Ronaldinho de bezoekers zelfs op een comfortabele 1-3.

Munitis bracht een kleine twintig minuten voor tijd de spanning terug met de 3-2. Tot vreugde van het publiek bezorgde Castro Deportivo uiteindelijk zelfs nog een punt. Van Bommel (bank) en Van Bronckhorst (rust) kwamen zaterdag niet in actie voor Barcelona.

Ook international Jan Kromkamp bleef bij zijn ploeg Villarreal aan de kant. Bij Alaves eindigde het duel in 1-1.

De Madrileense derby tussen Atletico en Real eindigde in een 3-0-overwinning voor 'De Koninklijke'. Ronaldo was de grote man in het Vicente Calderon-stadion van Atletico. De Braziliaan scoorde tweemaal, in blessuretijd bepaalde een eigen doelpunt van Perea de eindstand op 3-0. Atletico speelde het grootste deel van het duel met tien man. Lopez werd al na zeven minuten het veld uitgestuurd.