Real koploper na uitglijder Celta de Vigo

17 oktober 2005, 03:57

Real Madrid is de nieuwe lijstaanvoerder in de Spaanse Primera Division. De ploeg won zaterdagavond de Madrileense derby tegen Atletico met 3-0 en sprong daarmee naar de koppositie. Osasuna kwam zondag in punten gelijk door een 2-0 overwinning op Celta de Vigo. Real heeft echter een beter doelsaldo.

Verrassing Getafe had zondag alleen aan de leiding kunnen komen, maar verzuimde te winnen van Real Betis. Barcelona volgt voorlopig als zesde op ruime achterstand; zaterdagavond werd in de slotfase tegen Deportivo een 3-1-voorsprong verspeeld (3-3). Een late treffer van invaller Ruben Castro bezorgde Deportivo in het eigen Riazor-stadion een punt.

De Madrileense derby tussen Atletico en Real eindigde in een 3-0-overwinning voor 'De Koninklijke'. Ronaldo was de grote man in het Vicente Calderon-stadion van Atletico. De Braziliaan scoorde twee keer, in blessuretijd bepaalde een eigen doelpunt van Perea de eindstand op 3-0. Atletico speelde het grootste deel van het duel met tien man. Lopez werd al na zeven minuten het veld uitgestuurd.

Voor Getafe eindigde het weekeinde in mineur. Bij een zege op Real Betis had de ploeg de knappe koppositie in de de Spaanse competitie kunnen behouden. De ploeg verloor echter, door een strafschop in de zeventiende minuut, benut door Ricardo Oliviera.

Osasuna blijft voorlopig goed in het spoor van de koplopers. De ploeg won met 2-0 van Celta de Vigo door goals van Savo Milosevic en Pierre Webo. Valencia passeerde Barcelona op de ranglijst door voor eigen publiek Malaga te verslaan: 2-1. Ayala en Vicente scoorden voor de thuisploeg, Salva deed iets terug.