Real Madrid met negen man onderuit tegen Valencia

23 oktober 2005, 23:47

FC Barcelona is aartsrivaal Real Madrid tot op twee punten genaderd. Barcelona won zaterdag al met 3-0 van Osasuna en zag de Koninklijke zondagavond in eigen stadion met 1-2 onderuit gaan tegen Valencia. Real eindigde in het duel met negen man, na rode kaarten voor Gravesen en Beckham.

Zidane zette de toon voor een vervelend avondje voor de supporters door na elf minuten een strafschop tegen de buitenkant van de paal te knallen. Baraja opende de score namens de bezoekers halverwege de eerste helft. Hij krulde de bal uit een vrije trap fraai voorbij de muur in de bovenhoek.

Raul herstelde het evenwicht, vanuit de draai. Maar twee minuten later bepaalde David Villa de ruststand op 1-2. Hij benutte, met een haperende aanloop, een penalty wel onberispelijk. Real kon in de tweede helft het juiste ritme niet te pakken krijgen.

De miljoenenploeg blameerde zich door in de slotfase de frustratie te tonen. Dat leverde Gravesen, door een domme overtreding, en Beckham rood op. De Engelse international maakte veel misbaar tegen de scheidsrechter en beloonde diens gele kaart met een hatelijk applausje.

Door de nederlaag van Real is Getafe na acht wedstrijden de trotse koploper in de Primera Division. De club uit het voorstadje van Madrid won met 5-2 van Real Zaragoza. Paunovic, Gueiza (2), Pulido en Redondo scoorden voor de stuntploeg van de Duitse coach Schuster. Celta de Vigo handhaafde zich dankzij een 1-0-zege (doelpunt Silva) op Espanyol in de top van het Spaanse voetbal. Oud-Ajacied Daniel de Ridder viel tien minuten voor tijd in bij Celta, dat nu tweede staat op één punt van Getafe.