Barcelona wint, Real Madrid morst twee punten

28 november 2005, 01:20

Hoewel Osasuna momenteel de naaste concurrent is, gaat het in de Spaanse voetbalcompetitie toch vooral om de vergelijking tussen FC Barcelona en Real Madrid; ook na de eclatante zege van de ploeg van Rijkaard vorige week in de onderlinge confrontatie. Zondag liep Barça verder uit op de eeuwige rivaal. In Nou Camp werd Racing Santander opgeknoopt: 4-1.

De start was stroef. Dat kwam vooral doordat Ronaldinho in de vierde minuut een strafschop miste. De Kameroense topscorer Eto'o had na een half uur wel succes. Na rust ging het hard. Door Messi, Ronaldinho, die een herkansing kreeg van elf meter, en Silvinho liep Barcelona uit naar 4-0. Casquero mocht, ook al uit een penalty, iets terugdoen.

Real Madrid hield aan de uitwedstrijd tegen Real Sociedad maar ternauwernood een punt over. De Koninklijke uit de hoofdstad kwam in San Sebastian bij de Koninklijke uit Baskenland met 2-0 achter door treffers van Prieto (strafschop) en De Paula. Dat bleef het tot drie minuten voor tijd. Toen maakten Raul Bravo en Zidane alsnog gelijk. Beide ploegen eindigden met tien man.

Osasuna kwam voor eigen publiek tegen Alaves ook op achterstand door Nene. De opmerkelijkste hoogvlieger uit de Primera Division stelde met doelpunten van Milosevic, Punal en Moha orde op zaken.

Aloisi bepaalde de eindstand tegen zijn oude club vlak voor tijd op 3-2. Osasuna bleef daardoor thuis op een score van honderd procent en heeft, net als Barcelona, 28 punten uit 13 duels.

Valencia voorkwam zaterdagavond dat Celta de Vigo FC Barcelona, in elk geval voor even, zou verdrijven van de eerste plaats in de Primera Division. De Spaanse topper eindigde door late doelpunten van Villa en Fabio Aurelio in 2-0. Valencia kwam naast Real Madrid met 22 punten, één minder dan Villarreal, Sevilla en Celta.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!