Hofland wil geschiedenis schrijven met Wolfsburg

28 februari 2007, 12:49

VfL Wolfsburg staat op de drempel van Europees voetbal. De ploeg die vorig seizoen nog op de laatste speldag ontsnapte aan degradatie, plaatste zich dinsdag ten koste van Alemannia Aachen voor de halve finale van de Duitse beker. En aangezien topploegen als Werder, Schalke en Bayern allen al uitgeschakeld zijn, weet Wolfsburg-aanvoerder Kevin Hofland dat dit een unieke kans is voor zijn team om iets moois te presteren.

"We moeten nog één wedstrijd winnen, dan kunnen we geschiedenis schrijven", zegt de voormalig verdediger van PSV op de officiële website van VfL Wolfsburg. "Iedereen droomt er van om een prijs te winnen en we zijn er ons van bewust dat dit eremetaal helemaal niet zo ver weg is. De bekerfinale spelen is iets waar je het als voetballer allemaal voor doet. De finale nadert, maar eerst moeten we ons door de halve finale heen worstelen", weet hij.

Ook 1.FC Nünrberg en Eintracht Frankfurt zijn inmiddels zeker van een plaats in de halve finale, vanavond strijden VfB Stuttgart en Hertha BSC om het laatste ticket. Tegen wie Wolfsburg het in de halve finale moet opnemen, maakt Hofland niets uit. "Ach, das ist egal", zegt de 27-jarige Hofland, die in totaal zeven keer uitkwam voor het Nederlands elftal. "Ik hoop natuurlijk alleen dat we thuis mogen spelen, de tegenstander maakt me echt niets uit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen