Leverkusen en Köln ruziën om Helmes

10 februari 2007, 13:28

Bayer Leverkusen heeft zich de woede van streekgenoot 1.FC Köln op de hals gehaald. De club meent Köln-speler Patrick Helmes komende zomer transfervrij over te kunnen nemen, maar daar is men het in Keulen niet mee eens. Die Geissböcke zijn van mening dat ze het recht hebben om het contract van Helmes, dat komende zomer afloopt, met één jaar te verlengen. 

Zowel Helmes, een vaste waarde in Jong Duitsland, als Leverkusen is het hier niet mee eens. De speler heeft zijn zinnen gezet op een overstap naar Bayer, dat één niveau hoger speelt dan Köln. Leverkusen meent bovendien dat Köln het contract van Helmes niet zomaar mag verlengen, zonder handtekening van de aanvaller. 

De ruzie tussen Bayer en Köln duurt al een aantal weken, maar inmiddels is men in Leverkusen de situatie beu. "Ik snap allemaal wel dat Köln graag wil promoveren en wij maar een klein provincieclubje zijn", zegt Bayer-directeur Wolfgang Holzhäuser cynisch. "Maar goed, ik geloof niet dat wij als liefdadigheidsgeste Helmes dan maar bij het grote Köln moeten laten. Helmes wil graag in de Bundesliga spelen."

1.FC Köln, dat vorig seizoen degradeerde uit de Bundesliga, staat momenteel in de subtop van de tweede Bundesliga. Promotie lijkt al vrijwel onmogelijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen