Stevens trekt HSV in recordtempo boven rode streep

24 februari 2007, 17:22   Bijgewerkt: 24 februari 2007, 20:06

Drie spelweken geleden stond Hamburger SV nog laatste in de Bundesliga, maar onder trainer Huub Stevens is de ploeg bezig om zich in recordtempo veilig te spelen. Na zeges op Dortmund en Bremen werd zaterdag ook Eintracht Frankfurt, een rechtstreekse concurrent in de strijd om lijfsbehoud, aan de zegekar gebonden. Het werd, mede door een doelpunt en een assist van Rafael van der Vaart, 3-1. Ook Bayern München won. De Zuid-Duitsers wonnen met 2-1 van Wolfsburg. Mark van Bommel maakte één van de tweede Beierse doelpunten.

In het degradatieduel tegen Frankfurt, dat voorafgaand aan het duel twee punten meer had dan HSV, zette Van der Vaart zijn team al snel op het goede spoor. Met een prachtige vrij trap zorgde hij al vroeg in de wedstrijd voor de 1-0, waarna de thuisploeg de situatie lang volledig onder controle leek te hebben. Sanogo had halverwege de eerste helft zelfs de 2-0 op zijn schoen, maar de Ivoriaan faalde.

Door dit resultaat stijgt Hamburger SV met stip van de zeventiende naar de dertiende plaats in de Duitse competitie. Frankfurt staat nu zeventiende, een positie die aan het eind van het seizoen zal leiden tot degradatie.

Van der Vaart en Van Bommel waren niet de enige Nederlanders die het doel wisten te vinden. In Hannover was Arnold Bruggink prima op dreef. De oud-PSV'er maakte als invaller twee doelpunten in de gewonnen thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund (4-2).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen