Teleurgestelde Smeekes overweegt te stoppen

1 maart 2007, 11:54

Orlando Smeekes is het vertrouwen in de voetballerij kwijt. Zo meldt hij in een interview met Voetbal International. Smeekes lag deze week in conflict met zijn werkgever nadat hij niet was komen opdagen bij de wedstrijd tegen koploper De Graafschap. 

Volgens Smeekes ligt het echter anders: "Op de wedstrijddag ben ik niet gegaan omdat ik geen vervoer had. Ik heb geen rijbewijs en reis normaal vanuit Amsterdam met de trein naar Helmond, maar omdat ik niet te veel met mijn arm mag bewegen was dat geen optie", aldus de Helmond Sport-aanvaller. 

Smeekes verhuisde onlangs naar Amsterdam om dichter bij zijn zoontje te kunnen zijn: "Weet je hoe het voelt om je kind nooit te zien? Ik wilde best in de buurt van de club blijven wonen maar dan had Helmond me misschien tegemoet kunnen komen in de reiskosten. Van mijn salaris kan ik het niet steeds ophoesten. Daarom ben ik verhuisd." De geboren Amsterdammer meldt dat hij bovendien nog nooit te laat is gekomen.

Algemeen directeur Mario Captein wil kort zijn over het incident: "We hebben een gesprekje gehad en woensdag zitten we opnieuw om de tafel, misschien wordt er dan meer duidelijk." 

Duidelijk is wél dat er geen goede sfeer tussen club en speler heerst. Smeekes' contract loopt dit seizoen af en hij weigert te verlengen. Hij overweegt daartoe om te stoppen met voetballen. "Ik vind voetbal leuk maar die hele poppenkast eromheen hoeft van mij niet", aldus de buitenspeler. 

De voormalig speler van onder andere FC Volendam en Top Oss ziet meer heil in een carrìere buiten het voetbal: "Misschien dat ik met een maatschappelijke carrìere meer succes heb. Maar ik wacht het gesprek af, want voetballen blijft natuurlijk het leukste dat er is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen