Coach Götz definitief ontslagen bij Hertha BSC

10 april 2007, 10:33   Bijgewerkt: 10 april 2007, 10:52

Falko Götz is niet langer de trainer van Hertha BSC. De ploeg uit Berlijn maakte dinsdag, zoals verwacht, bekend dat de coach per direct op non-actief gesteld is. Götz wordt verantwoordelijk gehouden voor de dramatisch slechte reeks die de ploeg doormaakt. Uit de laatste acht duels pakten de hoofdstedelingen slechts twee punten, waarmee het laatste staat op de ranglijst over het jaar 2007.

Door deze serie is Hertha BSC afgezakt naar de negende plaats. Plaatsing voor Europees voetbal lijkt uitgesloten, terwijl de ploeg nog alle zeilen bij zal moeten zetten om degradatie te ontlopen. Het gat naar een plaats onder de beruchten rode streep bedraagt slechts vijf punten. Karsten Heine, de coach van de amateurtak van Hertha BSC, neemt de taken van Götz voorlopig over.

Götz is alweer de tiende Bundesliga-trainer die dit seizoen de laan uit gestuurd wordt. Thomas van Heesen en Frank Geideck (allebei Arminia Bielefeld), Thomas Doll (HSV), Felix Magath (München), Jupp Heynckes (Mönchengladbach), Peter Neururer (Hannover), Dieter Hecking (Aachen) en Jürgen Röber en Bert van Marwijk (allebei Borussia Dortmund) gingen de 52-jarige oefenmeester voor.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen